آموزش ساخت عکس تخیلی در فتوشاپ امروزه در دنیای دیجیتال عکس های تخیلی رواج بسیاری پیدا کرده اند که معمولا از ترکیب چند عکس بوجود می آیند. مانند عکس زیر: آموزش نحوه ساخت و فضا سازی عکس تخیلی فوق را در لینک زیر در یوتیوب می توانید مشاهده کنید. …
ادامه نوشته »هایپر فوکال و روش محاسبه آن
هایپر فوکال و روش محاسبه آن با فرمول و بدون فرمول فاصله هایپر فوکال چیست و چگونه میتوان آن را بدست آورد؟. موضوعی که همیشه برای مبتدی ها ، بلکه حتی برای عکاسان با تجربه تر میتواند کمی گیج کننده باشد. اما اگر میخواهید تصاویر شارپی ثبت کنید خصوصا از …
ادامه نوشته »عمق میدان در عکاسی
بررسی عوامل موثر در عمق میدان وضوح عمق میدان یکی از مهمترین مفاهیم در عکاسی است. عمق میدان به انگلیسی Depth of field و به اختصار DOF هم گفته می شود. در متون فارسی آن را عمق میدان یا عمق میدان وضوح می گویند. عمق میدان چیست ؟ عمق میدان …
ادامه نوشته »تار شدن عکس
آشنایی با علت تار شدن عکس در این مقاله به بررسی عوامل مختلف در تار شدن عکس می پردازیم. سطح مقاله مبتدی تا متوسط می باشد. بطور کل چهار عامل اصلی وجود دارد که باعث تار شدن عکس می شوند و هر چهار عامل برای هر عکسی که میگیرید مهم هستند. …
ادامه نوشته »10 اصل مهم ترکیب بندی در عکاسی
10 اصل مهم ترکیب بندی در عکاسی از بحث های گسترده درباره ی خلاقیت در عکاسی یک گام به عقب برگردیم و نگاهی به عناصر واقعا اساسی در عکاسی بیاندازیم. اگر چه بطور کلی در هنر و در مبحث ترکیب بندی عناصر زیادی را میتوان نام برد اما در این …
ادامه نوشته »انواع نویز در عکاسی دیجیتال
بطور حتم شما به عنوان عکاس تجربه این موضوع را داشته اید که به واسطه شرایط نوری و استفاده از حساسیت بالا سنسور ISO عکس شما تحت تاثیر نویز قرار گرفته و روند تخریبی و تاثیر بدی بر روی عکس شما خواهد داشت . خب حالا اساسا” ببینم نویز چیست …
ادامه نوشته »رویای تصویرهای به هم زنجیر شده
رویای تصویرهای به هم زنجیر شده «انباشت»، دومین تجربه گروهی هنرمندان جوانی است که تلاش کردهاند تا با انتخابی تصویری از دل تصاویر گذرای روزمره که ممکن است از سر اتفاق در جستوجویی در گوگل یا اسکرول و مرور صفحهای در اینستاگرام یا غیره به دست آمده باشد، کارمادهای فراهم …
ادامه نوشته »انقلابیون ؛ دهه نخستین
انقلابیون ؛ دهه نخستین « انقلابیون ؛ دهه نخستین » عنوان نمایشگاه و کتابی با همین عنوان چاپ نشر نظر است که در گالری پروژههای آران افتتاح و رونمایی شده است. کتاب انقلابیون ١٠ سال متلاطم از تاریخ معاصر ایران را دربر میگیرد. بازگشت کاوه کاظمی پس از تکمیل تحصیلات …
ادامه نوشته »نقاشی های هادی فراهانی بعد از ۲۵ سال در گالری گلستان
نقاشی های هادی فراهانی مجموعهای از تازهترین نقاشیهای هادی فراهانی، هنرمندی که سالها مقیم کانادا بود، بعد از ۲۵ سال، عصر جمعه، ۱۵ اردیبهشت در گالری گلستان به نمایش درمیآید. هادی فراهانی که در سال ۱۳۶۷ در موزه هنرهای معاصر تهران و در سالهای ۱۳۷۱ و ۱۳۷۲ در گالری گلستان …
ادامه نوشته »عکاسی سیاه و سفید
عکاسی سیاه و سفید یا گذشته ی سیاه و سفید یک) دوربین نوعی ابزار خیانت است؛ حتی در رئالیستیترین و دقیقترین تصویربرداریها از آن به اصطلاح “واقعیت”، بازهم آنچه ما با آن روبروایم به هیچ رو واقعیت نیست. دوربین، یا به واقع “من” دوربین، درهرحال و ضرورتن تصویری زیبایی شناختی …
ادامه نوشته »دیده نشدهترین گوشههایِ زمین؛ با سباستیائو سالگادو
دیده نشدهترین گوشههایِ زمین «نمک زمین» نام مستندی ساختهی ویم وندرس، کارگردان نامدار آلمانی است. این مستند نگاهی میاندازد به زندگیِ سباستیائو سالگادو، عکاس برزیلی؛ عکاسی که شاید نامش چندان آشنا نباشد اما عکسهایش بسیار معروف هستند و هر کسی حد اقل یکی دو تا از آنها را دیده است. …
ادامه نوشته »«بازخوانی پیرامون» در گالری مژده
نخستین نمایشگاه گالری مژده در سال ٩۶ عصر جمعه هشتم اردیبهشت برپا خواهد شد. «بازخوانی پیرامون»، عنوان نمایشگاهی است که «فریدون فربود» نمایشگاه گردانی آن را بر عهده دارد. در این نمایشگاه ۴٠ اثر نقاشی و مجسمه از ٣۵ هنرمند به تماشا گذاشته میشود. در نمایشگاه «بازخوانی پیرامون» در کنار …
ادامه نوشته »از عشق و شیاطین دیگر… [نظری کوتاه و اجمالی به داستاننویسیِ احمد محمود]
«… جوان خاکستری پوش روبرویم ایستاده است و حرف میزند. نمیدانم چه میگوید. صدایش را نمیشنوم. به لبهایش نگاه میکنم که تند تند حرکت میکنند و دندانهای ناموزونش پیدا و ناپیدا میشوند. نگاهم از لبانش سر میخورد روی دماغش. چه بزرگ و بیقاعده به نظرم میآید. بعد به چشمانش …
ادامه نوشته »تنهاییِ پُر هیاهو
«ببین! عکاس مثل یه سربازه. هیچ سربازی توی جنگ بی طرف نیست. مقتول تبدیل میشه به یه عکس؛ یه تیکه کاغذ با یه قطع استاندارد! عکس یه آدم، یه تیکه آشغال، یه دست از مفصل قطع شده، یه تیکه آهن قراضه، یا هرچی. مقتولی که تا ابدالآباد ادامه داره و …
ادامه نوشته »عکاسی با نوردهی طولانی – آموزش عکاسی لانگ اکسپوژر
آموزش عکاسی با نوردهی طولانی – لانگ اکسپوژر سوالی که معمولا پرسیده میشود: عکاسی با نوردهی طولانی چیست ؟ اکثر عکاسان مبتدی از من میخواهند یک سرعت شاتر مشخص و قطعی برایشان تعیین کنم. نوردهی طولانی تنها مختص سوژه متحرک نیست بلکه بیشتر بر اساس دید هنری شکل می گیرد که …
ادامه نوشته »عکاسی مینیمال
عکاسی مینیمالیستی چیست ؟ سبک مینیمال در عکاسی،بخش کمتر شناخته شده است.در این سبک از هنر با بهره گیری از تصاویری آرام و با تمرکز بالا است که دارای کادربندی ساده،ترکیب بندی ای متفاوت و با جزییات و عناصری حداقل تشکیل شده است. در این سبک با استفاده از …
ادامه نوشته »آموزش کاهش نویز عکس
آموزش کاهش نویز عکس این آموزش کاهش نویز عکس ، برای عکاسان مبتدی مناسب است که میخواهند نویز در تصاویر دیجیتالی خود را کاهش دهند و یا از شر آن خلاص شوند و چگونگی و روش آن را نمی دانند. در ابتدا شرح می دهم که نویز چیست و چطور …
ادامه نوشته »عکاسی کیاروسکورو
کیاروسکورو chiaroscuro موضوع کیاروسکورو از دوران رنسانس در نقاشی ها وجود داشته و سپس به دنیای عکاسی وارد شده است. کلمه کیاروسکورو ایتالیایی است و به معنای ” تاریک و روشن ” می باشد. ارتباط آن با هنر به کنتراست تصویر ( تضاد بین تاریک و روشن ) مربوط می …
ادامه نوشته »